winter 2009-2010

 

Inmiddels is het al enige tijd volop winter.

Doordat het de afgelopen periode iets minder goed gaat met mijn gezondheid, zal in het komende voorjaar het handbiken buiten voorlopig nog korte stukjes zijn. Het promoten van het handbiken blijft doorgaan.

Nieuws archief:
Terugblik 2008
Terugblik 2007
Terugblik 2006

Muziek
Mijn belangstelling voor muziek is heel breed.
Bij muziek van Bach kan ik even loskomen van alles om me heen. Ook van andere componisten zoals Händel of Mozart en Vivaldi luister ik graag. Daarnaast geniet ik van muziek uit de joodse traditie en uit Ierland.
Maar ook houd ik van Nederlandstalig zoals Rowen Héze, Stef Bos en Paul van Vliet. Kortom, te veel om hier op te noemen.

Ik zou dan ook niet zonder muziek kunnen in mijn leven. Al van af mijn kindertijd zing ik ook graag zelf. In diverse koren heb ik dan ook gezongen. Zelf een instrument bespelen laat ik over aan andere familie leden, die er in iedere generatie van onze famillie zijn.

Creativiteit, Cultuur, Muziek en Sport hebben een belangrijke plaats in de familie. Zo is mijn zus Mirjam edelsmid, mijn broer Frans musicus, mijn zus Machteld is verbonden met de paardensport, en mijn broer Kees Jan is een actief zeezeiler. Er is ook een componist in de familie: Merlijn Twaalfhoven. Robin Twaalfhoven is mijn webmaster en helpt me met mijn website.


Foto: boot Kees-Jan

Terugblik 2008

Vooral om weer een periode van ruim drie weken op Texel te zijn geweest was fantastisch. Texel is voor mij heel belangrijk.
Het is er heerlijk om te handbiken en de ruimte, rust en natuur maakt dat ik weer energie op doe.
Ook het contact met mijn vrienden die op het eiland wonen is bijzonder. Ik hoop dan ook in 2009 er weer een periode te kunnen zijn.

In de familie waren ook een paar bijzondere feesten.
Robin stapte in het huwelijksbootje met Arlen, mijn moeder werd 85 jaar en zelf werd ik 60 jaar. Iedereen was daarbij aanwezig en dat is bijzonder want mensen hebben drukke agenda's. We zijn bij een top fotograaf geweest en hebben daar schitterende foto's laten maken
(foto's komen nog).

ga terug omhoogTerugblik 2007

Op 24 juni heb ik weer meegedaan met de Leontien Ladies Ride die dit jaar plaats vond in Zwolle. 4500 Vrouwen gingen van start over twee afstanden; 35km en 70km. Omdat ik door omstandigheden nog niet veel heb gereden met mijn handbike, heb ik deze keer met mijn aankoppel handbike de tocht van 35km gemaakt.
Het was een schitterende route!

Texel september 2007

Tochten maken op het eiland Texel is wat ik iedereen kan aanraden. Of je nu korte tochten maakt of een langere tocht, er zijn routes die aangegeven staan en de meeste fietsroutes zijn goed toegankelijk voor rolstoelers. Maar het is ook erg leuk om zelf je route uit te stippelen.
Verder zijn er diverse mogelijkheden om vlakbij het strand te komen en ook in de natuurgebieden heeft men rekening gehouden met mogelijkheden voor rolstoelers. Ook diverse restaurants en bezoekerscentra als Ecomare zijn rolstoeltoegankelijk.
Al jaren kom ik op Texel en heb ik een goede accommodatie gevonden om te verblijven.
Omdat het voor mij nogal een hele organisatie is om naar Texel te gaan ben ik drie weken achtereen op Texel gebleven. Vooral omdat ik in die tijd weer nieuwe energie op kan doen voor lange tijd.
De lucht is er schoner en ook de ruimte en rust van de natuur is belangrijk voor mij.
De drie weken dat ik op Texel ben geweest waren fantastisch.
Ik heb in die periode totaal 580km met mijn handbike gereden. Zowel korte tochten als een rondje Texel.

Voor mij is het eiland Texel de plek waar ik steeds weer terug zal komen.
Afscheid nemen van Texel doe ik niet want ook volgend jaar hoop ik weer naar Texel te gaan.
Het is voor mij daar thuis komen en de Zee is het landschap van mijn Ziel.
En als ik dan weer in Zeist terug ben geniet ik nog lang na van mijn verblijf op Texel.

Begijk hier foto's van Texel.

ga terug omhoog

Terugblik 2006:
De afgelopen periode van 2006 ben ik vooral bezig geweest met het rijden van tourtochten en het promoten van de handbike sport.

Belangrijk is dat dankzij de steun van Stichting Vliegwiel en de sponsering van diverse kanten de mogelijkheid er is dat ik kan blijven handbiken.
Hierbij wil ik iedereen dan ook bedanken.

Lees meer in de nieuwsbrief van St. Vliegwiel. Een nieuwe nieuwsbrief zal zomer 2010 verschijnen.

Actie Memisa, 2006

In de week van 11 t/m 17 December 2006 zijn we met handbike en rollerbank naar Hilversum gegaan waar in het AKN gebouw bij de KRO een actie was voor Memisa. De actie heeft bijna €1000,- opgeleverd, waar we erg trots op zijn!
Wij hebben zo laten zien met een groep handbikers wat onze sport is en dat ook wij onze bijdrage willen leveren ten aanzien van de aktie.

ga terug omhoog


 

 

 

 

 

 

 


Broche door Mirjam - Atelier 12hoven